پروتز سینه فرمدهی مصنوعی به سینه است که جایگزین فرم همه یا قسمتی از سینه برداشته شده میشود.
انواع مختلفی از پروتزهای سینه پس از ماستکتومی و لامپکتومی وجود دارند که به آنها فرم پستان نیز میگویند. سازندگان طیف گستردهای از پروتزها را در انواع، اشکال، اندازهها و رنگهای مختلف تولید میکنند.
نوع پروتز مورد نیاز با توجه به مقدار بافت سینهای که برداشته میشود تعیین میشود. پروتز را میتوان بر روی پوست، داخل جیب ماستکتومی یا به دیواره قفسه سینه وصل کرد. انواع مصنوعی به گونهای طراحی شدهاند که زنانه به نظر برسند و در عین حال راحتی افراد را تضمین کنند.
مزایای جراحی پروتز سینه
پروتزهای سینه چندین مزیت دارند:
- اعتماد به نفس بیماران سرطان سینه را تقویت میکنند. جراحی پروتز سینه می تواند به زنانی که به دلیل کوچک بودن سینه های خود یا تفاوت اندازه سینه هایشان، احساس اعتماد به نفس پایینی دارند، کمک کند تا ظاهری مطلوب تر و متناسب تر داشته باشند و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.
- تقارن قسمت بالایی بدن را بازسازی میکنند، به ویژه وقتی که قفسه سینه باقیمانده بسیار بزرگ است. جراحی پروتز سینه میتواند به زنانی که سینههای نامتقارن دارند، کمک کند تا سینههای خود را متعادلتر کنند.
- از وضعیت نادرست و تنش در عضلات گردن، شانه و پشت جلوگیری میکنند.
- استفاده از آنها ساده و بر خلاف جراحیهای بزرگ کردن سینه، غیر تهاجمی است.
هزینه پروتز سینه 1403
قیمت پروتز سینه 1403
دلایل انجام جراحی پروتز سینه
دلایل مختلفی برای انجام جراحی پروتز سینه وجود دارد. برخی از زنان به دلیل کوچک بودن سینه های خود یا تفاوت اندازه سینه هایشان، احساس اعتماد به نفس پایینی دارند. جراحی پروتز سینه می تواند به این زنان کمک کند تا ظاهری مطلوب تر و متناسب تر داشته باشند و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.
دلایل دیگر انجام جراحی پروتز سینه عبارتند از:
- ترمیم سینه پس از سرطان پستان
- بهبود ظاهر سینه پس از بارداری و شیردهی
- اصلاح سینه های نامتقارن
عمل پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
عمل پروتز سینه به دو صورت انجام میشود: یکی به صورت پروتز سینه آب نمکی و دیگری به صورت پروتز سینه سیلیکونی. انتخاب نوع مناسب برای هر شخص با توجه به نظر بیمار، پزشک و سایر موارد صورت میگیرد.
اما در حالت کلی مرحلههایی که در عمل پروتز سینه طی میشود به صورت زیر است:
مرحله بیهوشی: در اولین مرحله بیمار توسط آرامش وریدی و بیهوشی عمومی در حالتی آرام و ریلکس قرار میگیرد.
مرحله برش: در مرحله دوم، برشهایی روی سینه بیمار انجام میشود که این برش به شیوههای مختلفی مانند برش در امتداد لبه آرئولار، چین خوردگی زیر پستان و در زیر بغل انجام میشود.
انتخاب برش مناسب به عواملی مانند نوع کاشت، میزان برزگ شدن سینه، ساختار فیزیولوژی بدن بیمار و سلیقه بیمار بستگی دارد. البته پزشک جراح برای کاهش محل بخیهها، بهترین انتخاب را انجام میدهد.
مرحله گذاشتن ایمپلنت پستان: در مرحله سوم، بعد از اینکه برش زده شد، کاشت سینه و گذاشتن ایمپلنت شروع میشود. گذاشتن ایمپلنت به دو روش انجام میشود.
روش اول قرار دادن ایمپلنت در زیر عضله سینه است و در روش دوم ایمپلنت مستقیماً در زیر پستان کار گذاشته میشود.
این روشهای گذاشتن ایمپلنت به مواردی مانند نوع کاشت، میزان بزرگ شدن پستان، ساختار فیزیولوژی بدن بیمار و پیشنهاد پزشک جراح بستگی دارد.
مرحله بستن برشها: مرحله چهارم شامل بستن محل برشها است که این کار توسط چسبهای پوست و نوار جراحی پوست انجام میشود. خطوط نواحی برش داده شده بعد از عمل دیده میشوند ولی با گذشت زمان این خطوط نیز کمرنگ و ناپدید میشوند.
کمرنگ شدن بخیهها به مواردی مانند ژنتیک، محیط سالم و دور از نیکوتین و عفونت بستگی دارد. بخیههای استفاده شده جذبپذیر بوده و بعد از شش هفته کاملا ناپدید میشوند.
مرحله نهایی نتایج: نتیجه بزرگ شدن حجم سینه بعد از عمل ملموس و قابل مشاهده است و شما بعد از عمل نتایج را به صورت آشکار روی بدن خود حس خواهید کرد.
چه افرادی کاندید استفاده از پروتز سینه هستند؟
پروتز سینه برای همه زنانی که بیشتر از ۱۸ سال دارند، مناسب است. در واقع مهمترین مورد برای انجام پروتز سینه رشد کامل سینهها موقع عمل است. چون در غیر این صورت با ادامه رشد سینهها، سینههای پروتز شده شما توازن خود را از دست خواهند داد.
اگر فکر میکنید سینههایتان خیلی کوچک یا خیلی بزرگ است و این شما را خجالتزده میکند.
اگر بعد از بچه دار شدن، سینههای شما کوچکتر و تغییر شکل دادهاند.
اگر در حال کاهش وزن هستید و شکل و اندازه سینه شما تغییر کرده است.
اگر یکی از سینههای شما کوچکتر از دیگری است، کاندیدای مناسبی برای بزرگ کردن سینه هستید.
همچنین افرادی که به دلیل سرطان بافت سینهشان را از دست دادهاند میتوانند از پروتز برای ترمیم ظاهر سینه خود استفاده کنند.
نکات مهم قبل از انجام جراحی پروتز سینه چیست؟
اگر سیگار میکشید، قبل از انجام جراحی باید آن را ترک کنید. از آنجایی که آسپرین و ویتامینها باعث افزایش خونریزی میشوند، نباید این داروها را قبل از جراحی مصرف کنید. همچنین پزشک دستورالعملهایی را که باید قبل از جراحی رعایت کنید را به شما خواهد گفت.
بعد از عمل بزرگ کردن سینه به دلیل بیهوشی عمومی کافی است یک شب تحت نظر باشید.
باید به طور منظم از پروتز مراقبت کنید تا مطمئن شوید پوشیدن آن راحت است و عمر طولانی دارد. تمیز کردن روزانه بسیار آسان است و به زمان کمی نیاز دارد.
- با صابون یا لوسیون ملایم تمیز کنید و با آب ولرم بشویید.
- هرگز از حلالها استفاده نکنید.
- با یک حوله نرم به آرامی خشک کنید.
- روی بخاری نگذارید و از سشوار استفاده نکنید.
- برای نگهداری و جابجایی در جعبه اصلی قرار دهید.
- از اشیاء نوک تیز و پنجه حیوانات دور نگه دارید.
- دستورالعملهای مراقبتی سازنده را دنبال کنید.
انواع پروتز سینه را بشناسیم
انواع مختلفی از پروتز سینه وجود دارد که از مواد مختلف ساخته شدهاند. در حالت کلی، انواع مختلف پروتز سینه عبارتند از:
سیلیکون خارجی: پروتزهای سیلیکونی از سیلیکون نرم ساخته شدهاند. این جنس باعث میشود آنها سنگینتر شوند، همچنین حس طبیعیتری را ایجاد میکنند. با توجه به وزن آنها، میتوانند به وضعیت بدن فرد کمک کنند و از افتادن شانه او جلوگیری کنند.
غیر سیلیکونی: این پروتزها از فوم یا فیبرپر ساخته میشود و سبکتر بوده و گزینه خوبی برای کسانی است که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. همچنین این پروتزها را میتوان با لباسهای مایو استفاده کرد، زیرا میتوانند با آب کلر یا نمک خیس شوند.
فرم نرم کامیزول برای بعد از جراحی: این مدلها در یک جلیقه قرار میگیرند، وزن سبکی دارند و بلافاصله پس از جراحی شکلپذیر هستند.
قابل اتصال: این پروتزها خود چسب هستند. فرد میتواند آنها را به دیواره قفسه سینه متصل کند.
سینه جزئی: این پروتزها را میتوان از سیلیکون، فیبر یا فوم تهیه کرد. آنها یک فنجان شکل و پوستهای شکل هستند که به گونهای طراحی شدهاند که بر روی هر بافت موجود سینه قرار میگیرند تا طرح کلی سینه را بزرگ و شکل دهند.
انواع پروتز سینه از نظر جنس، شکل و میزان برجستگی
پروتزهای سینه از نظر جنس مواد پرکننده به دو نوع اصلی تقسیم میشوند:
پروتزهای آب نمکی: این پروتزها از یک کیسه سیلیکونی تشکیل شده اند که با آب نمکی استریل پر شده اند. در صورت پارگی، آب نمکی به خارج نشت می کند و توسط بدن جذب می شود.
پروتزهای سیلیکونی: این پروتزها از یک کیسه سیلیکونی تشکیل شده اند که با ژل سیلیکونی پر شده اند. در صورت پارگی، ژل سیلیکونی معمولاً در داخل کیسه باقی می ماند.
پروتزهای سیلیکونی معمولاً طبیعی تر از پروتزهای آب نمکی به نظر می رسند، اما احتمال پارگی در آنها بیشتر است.
پروتزهای سینه همچنین از نظر شکل به دو نوع اصلی تقسیم میشوند:
پروتزهای گرد: این پروتزها شکلی گرد و مدور دارند و ظاهری طبیعی تر به سینه می دهند.
پروتزهای قطره اشکی: این پروتزها شکلی شبیه به قطره اشک دارند و ظاهری کشیده تر به سینه می دهند.
پروتزهای سینه همچنین از نظر میزان برجستگی به سه نوع اصلی تقسیم می شوند:
پروتزهای کم برجستگی: این پروتزها ظاهری طبیعی و ملایم دارند.
پروتزهای متوسط برجستگی: این پروتزها ظاهری پرتر و برجسته تر دارند.
پروتزهای زیاد برجستگی: این پروتزها ظاهری بسیار پر و برجسته دارند.
بهترین برند پروتز سینه
یکی دیگر از مهمترین اطلاعاتی که باید برای جراحی پروتز سینه به دست بیاورید، شناخت بهترین برندهای پروتز سینه است. شناخت مارکهای برتر پروتز سینه باعث میشود شما یک انتخاب ایدهآل داشته باشید و به طرف مارک های تقلبی و بیکیفیت نروید. امروزه شرکتهای زیادی هستند که در زمینه تولید پروتز سینه فعالیت میکنند. شاید پیدا کردن بهترین برندها کار سختی باشد اما شدنی است. قبل از اینکه به معرفی بهترین برندهای پروتز سینه بپردازید، قصد داریم یک موضوع مهم را برای انتخاب برند پروتز سینه مطرح کنیم.
تحت هیچ عنوانی دست روی برندهای ارزان قیمت پروتز سینه نگذارید. ارزان بودن برخی برندها به معنای بیکیفیت بودن آنها است. پروتز سینه وسیلهای نیست که بتوانید در انتخاب آن به هزینه زیاد توجه کنید، زیرا ممکن است فرایند جراحی را بیثمر کند، پس حتما یک برند معتبر را برای جراحی زیبایی پروتز سینه انتخاب کنید.
پروتز سینه پلی تک، پروتز سینه منتور، پروتز سینه ناگور و پروتز سینه موتیوا، 4 مورد از برترین برندهای پروتز سینه هستند که توصیه میکنیم حتما یکی از آنها را برای جراحی زیبایی پروتز سینه خود انتخاب کنید. استفاده از این برندهای پروتز سینه باعث میشود، پروتز سینه شما علاوه بر کیفیت بالا، عمر طولانی نیز داشته باشد و به راحتی از بین نرود.
انتخاب پروتز سینه مناسب
انتخاب پروتز سینه مناسب به عوامل مختلفی از جمله اندازه سینه ها، شکل سینه ها، انتظارات بیمار و توصیه های جراح بستگی دارد.
در هنگام انتخاب پروتز سینه، باید به نکات زیر توجه کنید:
- اندازه و شکل سینه ها: پروتز سینه باید با اندازه و شکل سینه های بیمار متناسب باشد.
- انتظارات بیمار: بیمار باید انتظارات واقع گرایانه ای از جراحی پروتز سینه داشته باشد.
- توصیه های جراح: جراح پلاستیک می تواند با توجه به شرایط بیمار، بهترین نوع پروتز سینه را توصیه کند.
جراحی پروتز سینه چه عوارضی دارد؟
همانطور که از مزیتهای جراحی زیبایی پروتز سینه آگاه هستید، حتما باید عوارض انجام این جراحی را بشناسید زیرا هر عملی دو بعد مثبت و منفی دارد. طبیعی است که جراحی پروتز سینه نیز عوارضی را با خود برای بیمار به همراه داشته باشد. اما در خصوص عوارض پروتز سینه چندان نگران نباشید، چرا که این عوارض عموما مقطعی و کوتاه مدت هستند و پس از سپری شدن دوره نقاهت، از بین میروند.
اولین عارضه
یکی از اولین عوارضی که جراحی پروتز سینه، درد و تورم سینهها در بانوان است. بعد از جراحی در سینههای خود احساس درد خواهید کرد. این درد علاوه بر تورم ممکن است سرگیجه و حالت تهوع را نیز با خود برای بیمار همراه داشته باشد. غیر از این درد، ممکن است احساسات ناخوشایندی نیز به شما دست دهد.
سایر عوارض
معمولا گمان خواهید کرد که سینههایتان بد فرم شده است. اما این عوارض در عین اینکه بسیار شایع است، به شدت مقطعی است و بعد از چند ساعت از بین میرود.
غیر از این موارد ممکن است احساس بیحسی در سینه و یا هاله سینه خود احساس کنید که این بیحسی نیز به خاطر بیهوشی عمل است و پس از ساعاتی برطرف میشود. پس در خصوص عوارض جراحی زیبایی پروتز سینه، چندان نگران نباشید.
عوارض احتمالی جراحی پروتز سینه عبارتند از:
- خونریزی
- عفونت
- درد
- تغییر حس نوک سینه
- پارگی پروتز
مراقبتهایی که باید بعد از جراحی پروتز سینه انجام دهید
با عمل جراحی، فرایند جراحی پروتز سینه شما به اتمام نمیرسد. برای اینکه یک جراحی پروتز سینه موفق را پشت سر بگذارید، باید مراقبتهای بعد عمل را مو به مو اجرا کنید. در واقع کار اصلی شما برای نتیجه بخش شدن عمل پروتز سینه، پس از خروج از اتاق عمل آغاز خواهد شد. در ادامه به مهمترین مراقبتهایی که باید بعد از جراحی پروتز سینه انجام دهید، اشاره خواهیم کرد.
خوابیدن به صورت طاق باز:
شما باید حداقل تا 15 روز بعد از جراحی پروتز سینه، به صورت طاق باز بخوابید. به هیچ وجه نباید بر روی سینههای خود بخواهید. انجام این کار آسیب شدیدی را به شما وارد خواهد کرد.
از ورود کردن آسیب به بخیهها خودداری کنید:
بخیههایی که برای جراحی پروتز سینه استفاده میشود، عموما جذب بدن میشوند. تا زمانیکه این بخیهها جذب شوند، از آنها مراقبت کنید و نگذارید کوچکترین آسیبی به آنها وارد شود.
خودداری از انجام فعالیتهای سنگین و رعایت رژیم غذایی مناسب:
این دو فاکتور جزو مهمترین مواردی هستند که باید برای مراقبت بعد از جراحی پروتز سینه، به درستی انجام دهید. حداقل تا 30 روز بعد از جراحی پروتز سینه نباید ورزشهای سنگین انجام دهید. حتی بلند کردن اشیا سنگین نیز برای شما ممنوع است.
برای وعدههای غذایی خود، عین آن چیزی را که پزشک توصیه کرده است، مصرف کنید تا روند بهبودی شما سریعتر شود. زیرا استفاده از برخی مواد غذایی باعث کند شدن روند درمان شما خواهد شد.
- استراحت کافی
- مصرف داروهای تجویز شده
- پوشیدن گن مخصوص
- رعایت بهداشت ناحیه جراحی
پس از جراحی پروتز سینه، بیمار باید استراحت کافی داشته باشد و داروهای تجویز شده توسط جراح را مصرف کند. همچنین باید از پوشیدن گن مخصوص برای حمایت از سینه ها استفاده کند.
در چند روز اول پس از جراحی، بیمار ممکن است درد و تورم در ناحیه سینه ها داشته باشد. این علائم معمولاً طی چند هفته برطرف می شوند.
پروتز سینه چقدر ماندگار است؟
اکثرا به اشتباه گمان میکنند، پروتز سینه دائمی و ماندگار است، اما این باور نادرست است. عوامل زیادی هستند که میتوانند در طول عمر پروتز سینه تاثیر بگذارند. برخی از راهکارها باعث میشود طول عمر پروتز سینه بالاتر برود اما آنچه که اکثر مردم فکر میکنند، نادرست است و این جراحی دائمی نیست.
در برخی موارد ممکن است پروتز سینه بر اثر ضربههای بیرونی و فشارهایی که به آن وارد میشود، آسیب ببیند یا بترکد. ترکیدن پروتز سینه سبب خالی شدن آن خواهد شد. حتی در صورتی که این مشکل نیز بروز نکند، امکان دارد که عمر برخی از پروتز سینهها به یک سال نیز نکشد. پس نمیتوان عدد دقیقی را به عنوان میزان ماندگاری پروتز سینه مطرح کرد. سعی کنید با انتخاب بهترین برند پروتز سینه و انجام مراقبتهای لازم، عمر پروتز سینه خود را بالا ببرید.
هزینه جراحی زیبایی پروتز سینه
حال که همه اطلاعات لازم در مورد جراحی زیبایی پروتز سینه را به دست آورید، باید با یک مسئله مهم در مورد این جراحی آشنا شوید و آنهم میزان هزینه انجام این جراحی است. قیمت پروتز سینه یک عدد ثابت را مطرح نمیکند. قیمت این جراحی برای افراد با شرایط مختلف، گوناگون است. عوامل زیادی هستند که در قیمت پروتز سینه تاثیر دارند. اما قبل از اینکه به عوامل تاثیرگذار در قیمت پروتز سینه بپردازیم، باید بگوییم هزینههای جانبی برای انجام این عمل مانند هزینه انجام آزمایشات از میزان هزینه جراحی پروتز سینه جدا است. به طور کلی، هزینه جراحی پروتز سینه در ایران بین 10 تا 20 میلیون تومان است.
میزان مهارت و تخصصی که پزشک دارد، نوع و مارک پروتز سینه، شیوه جراحی و موقعیت کلینیک یا مطب پزشک از جمله مهمترین عواملی هستند که در قیمت پروتز سینه تاثیرگذار خواهند بود. هر یک از این عوامل به صورت مستقیم میتوانند در قیمت جراحی زیبایی پروتز سینه تاثیر بگذارند. علاوه بر هزینه انجام آزمایشات، باید به هزینه جراحی زیبایی پروتز سینه، هزینههای ویزیت جلسههای مشاوره و هزینه معاینه دوره نقاهت را نیز اضافه کنید.
عوامل تاثیرگذار بر هزینه عمل پروتز سینه
عوامل زیادی بر هزینه عمل پروتز سینه تاثیر میگذارد. نوع بیهوشی استفاده شده، روش جراحی انجام شده توسط پزشک، تبحر و مهارت جراح از جمله عواملی هستند که در تعیین هزینه عمل پروتز سینه تاثیرگذار هستند.
موقعیت جغرافیای کلینیک یا بیمارستانی که عمل در آنجا انجام میشود و میزان تبحر و تخصص و تجربه پزشک نیز بر قیمت عمل پروتز سینه اثر دارد. در کنار اینها خدماتی که در کلینیک یا بیمارستان به بیمار ارائه میشود نیز در تعیین قیمت پروتز سینه موثر هستند.
هزینه عمل پروتز سینه با توجه به اندازه جنس و برند آن، دستمزد جراح و هزینههای جانبی دیگری مانند هزینه بیمارستان یا کلینیک، داروها، ویزیتها و مراقبتهای بعد از جراحی تعیین میشود که همه این موارد از شهری به شهر دیگر و حتی از منطقهای به منطقه دیگر با یکدیگر قیمت متفاوتی دارند.
وقتی همه این عوامل را در کنار هم قرار بدهیم هزینه تقریبی عمل پروتز سینه مشخص میشود که همه این موارد بعد از معاینه بیمار و بررسی وضعیت سینه بیمار مشخص میشوند.
انتخاب جراح پلاستیک مناسب
انتخاب جراح پلاستیک مناسب برای جراحی پروتز سینه بسیار مهم است. جراح پلاستیک باید تجربه و مهارت کافی در انجام این جراحی داشته باشد. همچنین باید با آخرین روش های جراحی پروتز سینه آشنا باشد.
در هنگام انتخاب جراح پلاستیک، باید به نکات زیر توجه کنید:
- تجربه و مهارت جراح: جراح پلاستیک باید حداقل 10 سال تجربه در انجام جراحی پروتز سینه داشته باشد.
- تخصص جراح: جراح پلاستیک باید در زمینه جراحی پلاستیک سینه تخصص داشته باشد.
- توصیه دوستان و آشنایان: از دوستان و آشنایانی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند، در مورد جراح پلاستیک مناسب سوال کنید.
جمع بندی
پروتزهای سینه کمک میکنند تا فرد پس از ماستکتومی شکل طبیعی سینههای خود را حفظ کند و برای این منظور طراحی شدهاند.
انتخاب پروتز یک تصمیم شخصی است، اما برای کسانی که میخواهند از آن استفاده کنند، چندین گزینه وجود دارد. یک فرد میتواند نوع، احساس و وزن مناسبش را با توجه به نیازهای کلیاش انتخاب کند.
نوع پروتز مورد نیاز با توجه به مقدار بافت سینهای که برداشته میشود تعیین میشود. پروتز را میتوان بر روی پوست، داخل جیب ماستکتومی یا به دیواره قفسه سینه وصل کرد.
عمل پروتز سینه دو نوع انجام میشود: یکی به صورت پروتز سینه آب نمکی و دیگری به صورت پروتز سینه سیلیکونی.
پروتز سینه برای همه زنانی که بیشتر از ۱۸ سال دارند، مناسب است. در واقع مهمترین مورد برای انجام پروتز سینه رشد کامل سینهها موقع عمل است.
باید به طور منظم از پروتز مراقبت کنید تا مطمئن شوید پوشیدن آن راحت است و عمر طولانی دارد. تمیز کردن روزانه بسیار آسان است و به زمان کمی نیاز دارد.
سوالات متداول
آیا جراحی پروتز سینه دردناک است؟
جراحی پروتز سینه معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و بیمار در حین جراحی هیچ دردی احساس نمی کند. با این حال، ممکن است پس از جراحی، بیمار در ناحیه سینه ها درد و تورم داشته باشد. این علائم معمولاً طی چند هفته برطرف می شوند.
آیا پروتز سینه قابل مشاهده است؟
اگر پروتز سینه توسط جراح پلاستیک ماهر و با تجربه انجام شود، معمولاً قابل مشاهده نیست. با این حال، اگر پروتز سینه خیلی بزرگ یا خیلی سفت باشد، ممکن است قابل مشاهده باشد.
آیا پروتز سینه بر شیردهی تاثیر می گذارد؟
اگر پروتز سینه زیر عضله سینه قرار داده شود، معمولاً بر شیردهی تاثیر نمی گذارد. با این حال، اگر پروتز سینه زیر پوست سینه قرار داده شود، ممکن است بر شیردهی تاثیر بگذارد.
آیا پروتز سینه دائمی است؟
پروتز سینه دائمی نیست و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. به طور کلی، پروتز سینه باید هر 10 تا 20 سال یک بار تعویض شود.
آیا جراحی پروتز سینه عوارض جانبی جدی دارد؟
عوارض جانبی جدی جراحی پروتز سینه نادر است. با این حال، برخی از عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:
- خونریزی
- عفونت
- درد
- تغییر حس نوک سینه
- پارگی پروتز