جراحی پلاستیک شامل تغییر یا ترمیم بافت‌ها برای بازیابی عملکرد، بهبود ظاهر یا هر دو مورد است. در بسیاری از موارد، جراحی پلاستیک زیبایی شامل کارهایی است که روی صورت، سینه یا بدن انجام می‌شود و نتایج قابل توجهی به همراه دارد. با این حال، وقتی صحبت از قفسه سینه و سینه‌ها به میان می‌آید، کوچکترین و مرکزی‌ترین ناحیه، یعنی نوک سینه و هاله پستان – پوست دایره‌ای و رنگدانه‌ای اطراف نوک سینه – مد نظر است. مانند بسیاری از ویژگی‌های فیزیکی بدن، برخی از ویژگی‌ها مادرزادی بوده و از بدو تولد با شخص هستند، در حالی که برخی دیگر در نتیجه عوامل رشدی، هورمونی یا پزشکی به دست می‌آیند و رشد می‌کنند.

بسیاری از بیمارانی که از برخی ظواهر نوک سینه یا هاله خود ناراضی هستند، ممکن است از روش‌های زیبایی طراحی شده برای بهبود ظاهرشان مطلع نباشند. در این مطلب سعی می‌کنیم برخی روش‌های زیبایی نوک پستان و هاله (آرئول) بپردازیم، اگرچه تکنیک‌های ترمیم دیگری نیز هستند که در صورت نبود نوک پستان (خواه به خاطر برداشتن به دلیل سرطان یا به دنبال تروما) یک نوک سینه و آرئول جدید ایجاد می‌کنند، اما موارد زیر برخی از رایج‌ترین روش‌های زیبایی نوک سینه و آرئول هستند.

 

  علل بزرگ شدن نوک سینه

نوک سینه‌ها معمولا به دلیل تغییرات هورمونی، ژنتیک، بارداری، شیردهی یا افزایش وزن می‌توانند بزرگ شوند. نوک سینه‌های بزرگ شده ممکن است بلند و روی چین نوک سینه افتاده باشند، یا ترکیبی از بلند و پهن باشند و باعث ناراحتی و ناتوانی در پوشیدن راحت برخی از لباس‌ها از ترس آشکار شدن نوک پستان شوند. جراحی کوچک کردن نوک پستان در مردان و زنان قابل انجام است.

 

    نوک سینه‌ی بزرگ معضل است یا حسن؟

نوک سینه‌ای که بزرگ شده یا به نوعی تغییر شکل داده باعث می‌شود تا زنان از ظاهر خود ناراضی شوند. برخی از شایع‌ترین دلایلی که جراحان پلاستیک اقدام به جراحی نوک سینه می‌کند در بیمارانی است که می‌خواهند:

  • کوچکتر شدن نوک سینه‌ها
  • تغییر جهت نوک سینه‌ها
  • اصلاح نوک سینه‌های معکوس
  • تقارن بهتر نوک سینه‌ها

کسانی که سینه خود را به دلیل سرطان برداشته‌اند، به نوک سینه‌های طراحی شده به عنوان بخشی از ترمیم سینه نیاز دارند. این روشی است که تنها پس از مشورت با جراح پلاستیک و پزشک بیمار باید در نظر گرفته شود. این روش شامل ترمیم سینه، همراه با نوک سینه است.

برای انجام این کار، یک جراح نوک سینه را با حرکت دادن بافت به اطراف بازسازی می‌کند تا یک برآمدگی ایجاد کند. سپس در صورت نیاز برای ترمیم هاله و رنگ آمیزی نوک سینه، خالکوبی روی آن انجام می‌شود.

    آیا واقعا نوک سینه به کوچک شدن نیاز دارد؟

نوک سینه‌های بزرگ، آویزان و رو به پایین هستند و معمولا در زنان در نتیجه مکش مکرر ایجاد شده توسط نوزاد در حین شیردهی ایجاد می‌شود، اما ممکن است بدون توجه به اندازه کلی سینه، نوع طبیعی رشد سینه نیز بزرگ‌تر از حد معمول باشد. بیمارانی که به دنبال کوچک کردن نوک سینه برای نوک سینه‌های بزرگ خود (که به آنها نوک سینه‌های هیپرتروفیک می‌گویند) هستند، معمولا نگران برجسته بودن نوک سینه‌ها نیز هستند که می‌تواند آنها را زیر لباس بیش از حد برجسته یا نامناسب کند. علاوه بر این، هیپرتروفی نوک سینه ممکن است منجر به چروک شدن و تحریک ناشی از مالش مداوم لباس شود که می‌تواند باعث ناراحتی بیشتر شود.

هیپرتروفی نوک سینه ممکن است با تعدادی از تکنیک‌های جراحی اصلاح شود و باعث ایجاد نوک سینه کوچک‌تر، کم‌آویزتر و جذاب‌تر شود. در مواردی که فقط یک نوک سینه بزرگ باشد، کوچک کردن نوک پستان بزرگتر می‌تواند تقارن نوک سینه‌ها را بهبود بخشد. علاوه بر این، نوک سینه‌های نامنظم را می‌توان با جراحی اصلاح کرد تا گردتر و متقارن‌تر به نظر برسند. جراحی کوچک کردن نوک سینه ممکن است به‌عنوان یک جراحی مستقل و تحت بی‌حسی موضعی با حداقل زمان استراحت یا همزمان با سایر انواع جراحی‌های زیبایی سینه مانند بزرگ کردن سینه، لیفت سینه و کوچک کردن سینه انجام شود.

 

    چه تکنیک‌هایی برای کوچک کردن نوک سینه مناسب‌تر است؟

سه گروه از بیماران نوک سینه و آرئول هستند که با جراحی نوک سینه درمان می‌شوند:

بیمارانی که کوچک کردن نوک سینه را برای کاهش ارتفاع و عرض نوک سینه و در عین حال حفظ حس آن انجام می‌دهند. می‌توان این جراحی را تحت بی حسی موضعی انجام داد زیرا درمان و همچنین بهبودی سریع و ساده است.

بیمارانی که کوچک کردن نوک سینه را برای کاهش هاله سینه انجام می‌دهند که یک روش سریع و ساده است که ناحیه قهوه‌ای اضافی اطراف نوک سینه از بین برده می‌شود. کوچک کردن‌های جزئی یک زخم نامحسوس در اطراف پایه نوک سینه باقی می‌گذارد. کوچک کردن‌های زیادتر می‌تواند یک زخم در اطراف لبه بیرونی هاله ایجاد کند. هر دو روش را می‌توان تحت بی‌حسی موضعی انجام داد.

بیمارانی که کوچ کردن نوک سینه را برای اصلاح وارونگی نوک سینه انجام می‌دهند. این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که خود نوک سینه به جای بیرون‌زدگی در حالت عادی صاف قرار می‌گیرد یا به سمت داخل به سمت بدن معکوس می‌شود. این عارضه می‌تواند از بدو تولد وجود داشته باشد، اما در برخی موارد ممکن است بعداً در زندگی فرد ایجاد شود. این حالت معمولاً یکی دیگر از روش‌های سریع و ساده است که می‌توان آن را تحت بی‌حسی موضعی انجام داد، اگرچه درجات مختلف نوک سینه معکوس نیاز به جراحی‌های پیچیده مختلفی دارند.

هر یک از این روش‌های جراحی ساده هستند و می‌تواند به تنهایی تحت بی‌حسی موضعی یا به عنوان بخشی از یک روش پیچیده‌تر سینه انجام شود.

روش کوچک کردن نوک سینه صرفاً مشکلات مربوط به اندازه و شکل نوک سینه یا هاله اطراف آن (کاهش یا اصلاح آرئول) را برطرف می‌کند.

 

    آیا تکنیک‌های جدید، عوارضی ندارد؟

تکنیک‌های جدید عوارض نادری دارند و در بیشتر موارد هیچ عارضه‌ای گزارش نشده است. اما ممکن است پس از جراحی نوک سینه، عوارض نادری مشاهده شود که شامل موارد زیر است:

  • صاف یا جمع شدن نوک سینه
  • تغییرات در ظاهر نوک پستان یا سینه
  • از دست دادن حس نوک پستان یا سینه
  • تغییر در ظاهر یا احساس زمختی
  • نکروز یا تجزیه بافتی
  • از دست دادن رنگدانه در اثر خالکوبی نوک سینه

 

    نحوه و شرایط عمل جراحی کوچک کردن نوک سینه

نوک پستان شما دو قسمت دارد، نوک سینه و آرئول یا همان هاله. هاله پوست تیره‌تری است که نوک سینه را احاطه کرده است و خود نوک سینه قسمت بیرون‌زده آن است. شایع‌ترین دلیل جراحی اصلاح نوک پستان، نوک سینه‌های معکوس است. این حالت در نتیجه اتصال بافت‌ها و مجاری شیری رخ می‌دهد که نوک سینه‌ها را به داخل سینه می‌کشد که منجر به وارونگی آنها و ظاهری جمع شده می‌شود.

وارونگی نوک سینه بسته به شدت آن در سه حالت درجه بندی می‌شود:

درجه 1: زمانی که با دستکاری نوک سینه می‌توان آن را بیرون آورد. شیردهی معمولاً با این درجه وارونگی امکان‌پذیر است. وارونگی نوک سینه درجه 1 و جراحی اصلاحی معمولاً فقط برای اهداف زیبایی انجام می‌شود.

درجه 2: زمانی که نوک پستان معکوس است، اما می‌توان آن را با زور دستکاری کرد تا به طور موقت بیرون بیاید. تغذیه شیر مادر ممکن است با وارونگی نوک سینه درجه 2 همچنان امکان‌پذیر باشد. اگر جراحی لازم باشد شامل جراحی در مجاری شیردهی خواهد بود.

درجه 3: هنگامی که نوک سینه حتی در صورت تحریک شدید معکوس می‌ماند. برای درجه 3 جراحی وارونگی نوک سینه برای ایجاد تعادل دوباره کشش ماهیچه‌ها استفاده می‌شود.

 

    چگونگی و مراحل انجام جراحی کوچک کردن نوک سینه

نوع جراحی نوک سینه به اندازه و محل سرطان بستگی دارد.

بسته به اندازه و محل سرطان و همچنین اندازه سینه، برخی از افراد این انتخاب را پیش روی خود دارند که تحت ماستکتومی نگهدارنده نوک سینه قرار گیرند. اگر فردی ماستکتومی کامل انجام دهد، ممکن است جراحی نوک سینه را نیز انجام دهد.

در طی جراحی نوک سینه، جراح از پوست سینه یا قسمت دیگری از بدن برای ترمیم نوک سینه در بالای برآمدگی سینه استفاده می‌کند. جراح سعی می‌کند تا نوک سینه جدید را طوری بسازند که با اندازه، شکل و رنگ نوک اصلی مطابقت داشته باشد.

انواع مختلفی از جراحی ترمیم نوک سینه وجود دارد. جراحان هنگام مشاوره در مورد اینکه کدام روش برای شخص مناسب است، شرایط و ترجیحات شخصی افراد را در نظر می‌گیرند.

انواع روش جراحی نوک سینه عبارتند از:

جراحی فلپ پوست: جراح می‌تواند فلپ‌های کوچک پوست را از اطراف ناحیه محل مورد نظر نوک سینه بلند کند. سپس این فلپ‌های پوستی را بالاتر از سطح پوست اطراف تا می‌زنند و به هم می‌دوزند و برآمدگی‌ای ایجاد می‌کنند که تبدیل به نوک سینه جدید می‌شود.

براساس یک تحقیق، نوک سینه‌هایی که جراحان با استفاده از روش فلپ پوست می‌سازند، می‌توانند به مرور زمان جمع یا صاف شوند. این روش ضرری ندارد، اما اگر افراد بخواهند، می‌توانند یک روش جایگزینی را نیز در کنار این روش مد نظر داشته باشند.

جراحی پیوند پوست:‌ برای ایجاد نوک سینه به سیله پیوند پوست، جراح تکه کوچکی از پوست را از قسمت‌های مختلف بدن – مانند قسمت داخلی ران، معده یا باسن – می‌گیرد تا هاله سینه را ایجاد کند. با توجه به مقدار بافت پوستی موجود، جراح ممکن است بتوانند نوک سینه را از پوست برآمده سینه بسازند.

این روش در صورتی که بافت پوستی کافی روی برآمدگی سینه برای ایجاد نوک سینه و آرئول وجود نداشته باشد، به خوبی جواب می‌دهد.

تحقیقی نشان داده که تکنیک‌های پیوند پوست می‌تواند بهترین تطابق را برای رنگ و بافت طبیعی نوک سینه فراهم کند.

مانند روش فلپ پوست، نوک سینه‌هایی که جراحان از پیوند پوست می‌سازند ممکن است به مرور زمان صاف‌تر شوند.

خالکوبی پزشکی: پس از بهبودی، فرد ممکن است یک خال کوبی پزشکی روی نوک سینه جراحی شده خود انجام دهد تا طبیعی‌تر به نظر برسد. این حالت می‌تواند به رنگدانه هاله کمک کند.

فرد همچنین می تواند از جراحی نوک سینه صرف نظر کند و نوک سینه را مستقیماً روی برآمدگی سینه خالکوبی کند. اخیراً پیشرفت‌های زیادی در تکنیک‌های تاتو نوک سینه صورت گرفته است. به طور مثال خالکوبی سه بعدی می‌تواند از سایه زدن برای ایجاد نوک سینه برجسته استفاده کند.

طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، جراحی نوک سینه معمولاً 3 تا 4 ماه پس از جراحی ترمیم سینه انجام می‌شود و به سینه جدید فرصت می‌دهد تا بهبود یابد.

پزشک ممکن است از فرد بخواهد که در شب پیش از عمل آب و غذا مصرف نکند. همچنین ممکن است توصیه کنند، فرد برای چند روز منتهی به عمل خود، مصرف برخی داروها را متوقف کند.

با این حال، گاهی اوقات جراح می‌تواند این عمل را تنها با استفاده از داروهای بی‌حس‌کننده روی سینه انجام دهد.

 

    آیا عملکرد نوک سینه مانند شیردهی یا حس لامسه، بعد از عمل تغییر می‌کند؟

در صورتی که تکنیک‌های جراحی نوک سینه به درستی و با تجهیزات روز انجام شود، هیچ عارضه و مشکلی در عملکرد نوک سینه مانند شیردهی یا حس لامسه، بعد از کوچک شدن ایجاد نخواهد شد.

جراح در عمل فقط بخشی از پوست و عضله سینه را ترمیم و بازسازی می‌کند و هیچ گونه مشکلی در عملکرد شیردهی یا حس لامسه در سینه در بلند مدت نباید رخ بدهد، ولی در کوتاه مدت می‌توان انتظار کمی اختلال در شیردهی یا حس لامسه را داشت. البته این موارد بسیار نادر بوده و در بلند مدت در حس لامسه سینه و شیردهی مشکلی ایجاد نمی‌شود ولی می‌توان از این موارد به مثابه یکی از عوارض پس از عمل جراحی نوک سینه نام برد.

 

    عوارض عمل جراحی نوک پستان و مراقبت‌های پس از آن

هر عمل جراحی دارای عوارض جانبی احتمالی است که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت
  • کبودی و خونریزی
  • تشکیل هماتوم (لخته شدن خون)
  • جای زخم
  • مشکلات مربوط به بیهوشی عمومی
  • درد بعد از عمل

خطرات و عوارض خاص مربوط به جراحی نوک سینه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آسیب مجرای شیردهی که ممکن است بر توانایی شیردهی شما در آینده تأثیر بگذارد.
  • از دست دادن حس نوک سینه
  • نوک سینه بعد از جراحی دوباره حالت معکوس پیدا کند.
  • نکروز نوک سینه (مرگ بافت). این عارضه بسیار نادر است و احتمال بروز آن در افراد سیگاری بیشتر است.

برای اینکه جلوی این عوارض بعد از عمل گرفته شود، نیاز به مراقبت‌هایی پس از عمل است که آنها به بهبودی شما بعد از جراحی نوک سینه نیز کمک می‌کنند.

مهمترین و اصلی‌ترین مورد مراقبتی در رابطه با جراحی نوک سینه این است که شما مراقب زخم‌هایتان باشید. برای مراقبت از بخیه‌ها، زخم‌ها و غیره پزشک‌تان دستورالعمل‌های دقیقی به شما خواهد داد. البته ممکن است جراح از بخیه‌های قابل حل استفاده کرده باشد که در این روش نیازی به برداشتن آنها نیست.

در بیشتر موارد، شما در عرض 24 تا 48 ساعت پس از عمل می‌توانید به فعالیت‌های عادی روزانه خود برگردید.

نتایج عمل جراحی نوک سینه فوراً خودشان را در بدن شما آشکار می‌کنند، هر چند تا چند هفته پس از جراحی سینه‌هایتان تورم خواهند داشت.

برای پیگیری‌های بعدی حتما در یک برنامه منظم پیش پزشک جراح‌تان مراجعه کنید. یک هفته بعد از عمل شما باید دوباره به پیش پزشک‌تان بروید. برنامه ویزیت بعدی با توجه به نحوه بهبودی شما تنظیم خواهد شد.

جراحی موفقیت‌آمیز نوک سینه دائمی است، اما در 20 درصد موارد ممکن است وارونگی در سینه‌ها اتفاق بیفتد.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *